Pikakatsaus ohjelmistoihin ja elektroniikkaan tuotesuunnittelussa

Sekä ohjelmisto että elektroniikka ovat tuotteita. Sellaisenaan ne ovat myös tulosta ja alkavat tuotesuunnitteluna. Ohjelmistoja ja elektroniikkaa puolestaan ​​käytetään myös tuotesuunnittelussa ja osana sitä uuden elektroniikan ja ohjelmistojen luomiseen. Tässä on nopea katsaus miten, miksi ja kenen puoleen kääntyä asiantuntijoiden neuvojen suhteen tuotesuunnitteluun.

Mikä on tuotesuunnittelu?

Tuotesuunnittelu on lause, jota käytetään viittaamaan prosessiin, jonka kautta tuote siirtyy alkuperäisestä ideasta tosiasiallisesti olemassa olevaksi, olipa kyse sitten laitteistosta tai jonkinlaisena vai ohjelmistona. Siksi se on laaja termi, jota voidaan käyttää verbinä käytettäessä prosessina, jolla luodaan melkein mikä tahansa tuotetta kuvaava.

Aivan hämmentävää, ainakin niille, jotka ovat ilmaisun uusia tai tuntemattomia, tuotesuunnittelua käytetään myös substantiivina ja se antaa yhteisen nimen sekä tuotteen esteettisiin että toiminnallisiin ominaisuuksiin. Siksi on syytä muistaa, että verbina käytettävä tuotesuunnittelu on oikeastaan ​​termi, jota käytetään tarkoittamaan erityisesti tuotesuunnitteluprosessia. Sillä välin, kun sitä käytetään antamaan tiivis nimi erityisille ominaisuuksille, jotka yhdessä tuottavat ja ovat tuote, tämä on yksinkertaisesti mainitun tuotteen suunnittelu.

Tarkempia tietoja tuotteen suunnittelusta ja tuotesuunnitteluprosessista, jolla tuote luodaan, on Cambridge Design Technology -verkkosivustolla ja erityisesti heidän artikkelissaan: Elektroniikka ja ohjelmistot tuotesuunnittelussa ja kehityksessä.

Mitkä ovat tuotteen suunnittelun ja kehittämisen vaiheet?

Idean tai konseptin kehityksen kuvaamiseksi tuotesuunnittelu on tässä tapauksessa prosessi, joka koostuu useista tarvittavista vaiheista tai vaiheista.

Tuotteen kehittämiseen liittyvien vaiheiden tai vaiheiden lukumäärä riippuu jossain määrin kehitettävän tuotteen luonteesta ja muodosta. Kaikissa kehitysvaiheissa, joissa tuote luodaan tarkoituksellisille kuluttajamarkkinoille, on ainakin kuusi suurta vaihetta, jotka on tiedettävä ja jotka tuotteen on läpikäytävä – sekä tullaksesi tuotteeksi että tullaksesi elinkelpoinen tuote.

Löydä nämä kuusi vaihetta siirtymällä artikkelikirjastosi verkkosivustoon ja lukemalla hetki lukeaksesi artikkeli: Uuden tuotteen suunnitteluprosessi: mukana olevat 6 tärkeintä vaihetta.

Kuinka ohjelmistoja ja kuinka elektroniikkaa käytetään tuotesuunnittelussa?

Ohjelmisto ja moderni elektroniikka ovat ensisijaisen tärkeitä tuotekehitykselle.

Elektronisesta tuotekehityksestä lähtien ja sen varhaisessa vaiheessa ohjelmistoja käytetään lähes aina, ja niihin luotetaan, esimerkiksi piirisuunnitelmien luomiseen laatimalla kaavamaiset kaaviot aloittaaksesi idean kehittämisen tuotteeksi ennen tuotteen itse luomista.

Ohjelmistoja ja elektroniikkaa käytetään nykyään, koska yksinkertaisesti sanottuna ne tarjoavat tehokkaimman (ja kustannustehokkaimman) tavan kehittää mikä tahansa konsepti tuotteeksi. Tämä pätee erityisesti tuotekehityksen alkuvaiheissa; ohjelmisto sallii tuotteen luomisen, vaikkakin käytännössä, hyvissä ajoin ennen varsinaisen tuotteen prototyypin luomista. Tämä on tärkeää, koska se säästää sekä aikaa että rahaa ja antaa kehittäjille mahdollisuuden tutkia, muuttaa ja testata tuotetta jo ennen alkuperäisen prototyypin valmistusta.

Erityisesti ja yleisimmin käytetään piirtämisohjelmistoa, ja se on yksi esimerkki siitä, jota suunnitteluteollisuudessa kutsutaan CAD: ksi, jotta se saisi täyden nimensä: tietokoneavusteinen suunnittelu. Lisätietoja CAD: stä on Design Skills -sivustolla. Sillä välin, siirry ExPLin että Stuff -verkkosivustoon, jotta voitaisiin ymmärtää paremmin elektroniikkaa ja mielenkiintoisia käyttötarkoituksia, joita he käyttävät tuotesuunnitteluun ja sen ulkopuolelle.

Comments are closed.