Onko tärkeätä käyttää tiettyä laturia jokaiselle laitteelle?

Jokaisessa laitteessa, olipa kyseessä kannettava tietokone, e-lukija, tabletti tai älypuhelin, on oma erillinen laturi. Sinun on kuitenkin pohdittava, voitko käyttää samaa laturia useille laitteille.

Tämä johtuu siitä, että suurin osa elektronisten laitteiden mukana toimitetuista latureista ja micro-USB-liittimistä on standardoitu, ja tämä standardointi on aiheuttanut aiheen hieman hämmentävämmäksi. Tämä opas antaa sinulle tietoja siitä, voitko käyttää yhtä kestävää mikro-USB-kaapelia useamman kuin yhden laitteen kanssa vai ei.

Tyypit laturit markkinoilla

Kannettavan tietokoneen laturi
Tähän mennessä ei ole standardoitua laturia kannettaville tietokoneille, ja jokainen kannettava tietokone ladataan tietyntyyppisellä laturilla. Siksi sinulla on oltava laturi, joka on suunniteltu erityisesti kannettavalle tietokoneellesi. Koska liittimissä ei ole standardisointia, on myös pienempi mahdollisuus kytkeä väärä laturi kannettavaan tietokoneeseen.

Apple Lightning -liittimet
Apple on standardisoinut laitteidensa salamalaitteet. IPads, iPad Nanos, iPod koskettaa ja iPhones, nyt kaikki nämä laitteet käyttävät samaa valaisinliitintä, ja ne voidaan ladata kytkemällä mihin tahansa Applen kehittämään tai sertifioimaan Lightning-laturiin. Applen vanhemmat laitteet käyttävät 30-nastaisia ​​liittimiä. Apple on myös ottanut käyttöön liitännän, jonka avulla käyttäjä voi kytkeä uusia laitteita Lightning-liittimellä.

Mikro-USB-laturi
Suurin osa älypuhelimista, mukaan lukien Blackberry-puhelin, Windows-puhelin ja Android, käyttävät kaikki standardisoituja mikro-USB-liittimiä. Tämä käytäntö on korvannut perinteiset omat laturit, joita vanhat matkapuhelimet käyttävät.

Euroopan unionin direktiivien noudattamiseksi Apple on alkanut tarjota salama-mikro-USB-sovittimen. Tässä yhteydessä on syytä mainita, että vaikka kannettavien tietokoneiden laturit eivät ole yhteensopivia, salamalaitteita voidaan silti jakaa Apple-laitteiden välillä.

Voitko käyttää mitä tahansa micro-USB-laturia mikro-USB-laitteisiin?

Teorian mukaan kaikkien mikro-USB-laitteiden ja latureiden on tarkoitus toimia yhdessä. Laturit voidaan kierrättää, sovittaa yhteen ja sekoittaa siten, että uutta ei tarvitse ostaa, kun vanha laite korvataan uudella.

Jos sinulla on älypuhelin, jossa on Micro USB -laturi ja Micro USB-portti, voit kytkeä laitteen laturiin ja ladata laitteen. Voit myös käyttää tavallista Micro USB -kaapelia liittääksesi minkä tahansa laitteen USB-porttiin minkä tahansa kannettavan tietokoneen kanssa, ja kannettava tietokone lataa laitteen USB: n kautta.

Amperaatti ja jännite

Yleensä kaikki USB-liitännät antavat noin 5 voltin virtaa, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse miettiä jännitettä kytkettäessäsi laturia laitteeseen mikro-USB: n kautta. Amperaatio on toinen asia tässä. Antaaksesi laitteelle enemmän virtaa, laturi lisää sen virtaa, ja tämä virta mitataan ampeerina.

Lisää ampeeria tarjoaa enemmän virtaa, joten Android-tablet-laitteen mukana toimitettu laturi todennäköisesti pystyy antamaan enemmän ampeeria kuin Android-älypuhelimen mukana toimitettu laturi.

johtopäätös

Toivottavasti tämä opas antaa sinulle tarvittavat tiedot laitteen lataamisen tärkeydestä oikealla kaapelilla.

Comments are closed.