Korttipelien klassikko: BlackJack.

Kun aletaan miettimään pöytä- ja korttipelien klassikkoa, niin esiin nousee yksi kaikkien aikojen klassikko: BlackJack. Yksinkertaiselta näyttävä peli joka kuitenkin kietoo pelaajan sisäänsä. Jos BlackJack ei ole vielä tuttu niin nyt kerromme sinulle siitä ja käymme säännöt läpi.

Milloin voitat:

1. Kun laskee korttien lukuarvon ja niitten summa 21 eli BlackJack.

2. Korttien yhteenlaskettu lukuarvo on isompi kuin jakajan.

Pistearvolla voitto on 2:1, kun taas blackjackilla 3:2.

Kortien arvot.

1-9. Kortit ovat nimellisarvonsa mukaan.

10 ja kaikkien kuvakorttien arvo on kymmenen.

Ässä on joko yksitoista tai yksi.

Pelin kulku ja säännöt.

Kun on päästy pöydän äärelle ja ollaan valmiita pelaamaan, minimi pelaajamäärä on 2 henkilöä, jakaja ja pelaaja.

Aluksi pelaaja asettaa panoksen. Sen jälkeen jakaja jakaa pelaajalle ja itselleen 2 korttia kummallekin. Jos tässä vaiheessa pelaajan korttien yhteen laskettu tulokseksi tulee 21, hän voittaa automaattisesti. Tällöin voittokerroin on 3:2. Jos taasen käy niin ikävästi että jakajalla on 21, niin tulee tasapeli ja pelaajan panos palautetaan.

Jos kummallakaan ei tule Blackjack:ia niin itse peli voi alkaa.

Pelaajalla on seuraavat vaihtoehdot:

Lisää ( Hit ): tilaa lisäkortti.

Jää (Stand ): Korttien yhteenlaskettu summa on riittävän lähellä 21 ( esim. 17 ), ja pelaaja ei halua lisää kortteja.

Antaudu ( Surrender ): Pelaaja luovuttaa kierroksen, jolloin panoksesta palautetaan puolet. ( Tämä vaihtoehto ei ole aina käytössä).

Tuplaus ( Double): Pelaaja tuplaa panoksen ja saa kortin lisää. Tämän jälkeen ei saa enempää kortteja vaan jäädään siihen.

Jakaminen ( Split ): Jos pelaajalla on kaksi samaa korttia alussa voi hän jakaa ne kahdeksi omaksi kädeksi, mutta silloin täytyy myös tuplata panokset. Jaetut kädet pelaatan normaalisti. Tuplauksesta poiketen pelaaja voi ottaa niin monta korttia kun vaan on mahdollista, paitsi jos jaetut kortit kummatkin on ässä, jolloin molempiin käsiin jaetaan vaan yhdet kortit.

Vakuutus ( Insurance ): Jos ensimmäinen jakajalle jaettu kortti on ässä pelaaja voi ottaa vakuutuksen, jonka arvo on puolet panoksesta. Jos jakajalla tulee seuraavaksi kymppi eli blackjack niin vakuutuspanos voittaa 2:1. Jos ei ole niin pelaaja häviää vakuudeksi laitetun panoksen ja peli etenee tuttuun tapaan.

Tasapanos ( Evenmoney ): Jos jakajalle tulee ensiksi Ässä ja pelaajalla on kädessä blackjack, voi hän ehdottaa tasapanoksen tekemistä. Tällöin pelaajan pelipanos voittaa 1:1 vähän vähemmän kuin normaalin 3:2, silloin voitto on 1:1 ja jako on päättyy.