Kolikkopelit elokuvateemalla

Elokuvateemaiset kolikkopelit

Elokuva on oma maailmansa, johon katsoja ikään kuin houkutellaan pieneksi hetkeksi mukaan.

Elokuvan genret, kuten komedia, draama, kauhu ja trilleri esiintyvät nykyään myös monissa suosituissa videokolikkopeleissä. Suositut pelitalot ovat ottaneet kolikkopeleihinsä mukaan elokuvista tuttuja erilaisia teemoja ja hahmoja. Kolikkopeleillä on monia ässiä hihoissaan, eli samalla kun suosikkielokuvat ja -näyttelijät pyörivät pelin keloilla, pelaaja voi voittaa pelistä myös aitoa rahaa. Gladiaattori ja Tuulen Viemää -kolikkopelit sisältävät monia elokuvista peräisin olevia asioita, kuten symboleja. Huippusuosittu Jumanji -kolikkopeli perustuu saman nimiseen elokuvaan, joka on yksi kaikkien aikojen suosituimpia elokuvia.

Mistä tuntee elokuvateemaisen kolikkopelin?

Elokuvateemainen videokolikkopeli pohjautuu rakennetta, suunnittelua, alustaa ja muita ominaisuuksia myöten aina johonkin tunnettuun, tai suosittuun elokuvaan. Yleisesti todetaan, että suositut elokuvateemaiset kolikkopelit, kuten Kummisetä tai Indiana Jones heräävät hienosti henkiin suosittujen kolikkopelien parissa. Elokuvateema on hyvin käytännöllinen, sillä pelaaja voi vain kuvitella, miltä esimerkiksi jännittävä Tappajahai-elokuva näyttää ja tuntuu huikeana videokolikkopelinä.

Ideoiden hyödyntäminen kolikkopeleissä

Elokuvateemaisen videokolikkopelin suunnittelijat ja toteuttajat

käyttävät hyödykseen paljon aikaa ja huipputeknologiaa

pelien suunnitteluun ja toteutukseen. Pelien suunnittelijan tarkoituksena on aina herättää pelaajan kiinnostus elokuvaan pohjautuvaa kolikkopeliä kohtaan. Käytännössä pelaaja halutaan viedä mukaan tunnelmaan, jonka hän on kokenut samaan teemaan pohjautuvaa elokuvaa katsoessaan.

Kolikkopelien kehittäjät voivat muun muassa integroida elokuvan ja lisätä peliin erilaisia elementtejä korkealuokkaisen peliteknologian avulla, jotta elokuvateemaisesta pelistä saataisiin alkuperäisen elokuvan kaltainen. Pelien valmistajat hyödyntävät pelien suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia vuorosanoja, kohtauksia ja juonenpätkiä elokuvasta, lisäten niitä kolikkopeliin, jotta aihe tuntuisi tutulta, ja jotta pelaajan mielenkiinto peliä kohtaan lisääntyisi. Taru Sormusten Herrasta -kolikkopeli toimii loistavana esimerkkinä taitavasta pelisuunnittelusta.

Pelaajan kiinnostuksen herättäminen

Pelaaja näkee ennen varsinaisen pelin alkua lyhyitä juonenpätkiä elokuvasta, jonka jälkeen tarina eteen kolikkopelin keinoin erilaisten peliin kuuluvien elementtien vauhdittamana ja lopulta pelaaja näkee lopun kyseisestä elokuvasta. Kysymyksessä on siis hienoa vuoropuhelua alkuperäisen elokuvan ja elokuvaan pohjautuvan videokolikkopelin välillä. Pelaajan ei tarvitse kuin nauttia ja uppoutua täysin siemauksien mukaansatempaavien

pelien pyörteisiin.

NetEntertainment pelitalon Nacros on loistavaan hittisarjaan perustuva kolikkopeli, joka kertoo kuuluisasta huumeparoni Pablo Escobarista. Escobar ja hänen rikollisen huumehöyryinen elämäntapansa on tullut miljoonien tv-katsojien tuntemaksi hänestä kerrottujen uutisten ja dokumenttien seurauksena. Microgaming peliyhtiön Bridesmaids, Game of Thrones, Tomb Raider, Jurassic World ja Terminator ovat kaikki todella suosittuihin elokuvateemoihin pohjautuvia, ja suureen suosion saaneita slotteja erilaisine teemoineen.